Pozivamo vas na predavanje „Prava u sustavu socijalne skrbi“ koje će održati Marina Elez Urlić, dipl. socijalna radnica, u petak, 26. listopada 2018. s početkom u 12 sati u prostoru udruge Pokretač, A. Stepinca 14, Korenica. Predavanje organizira Udruga „MI“ – Split u sklopu projekta „Zaštita prava starijih osoba – promocija, informacija, edukacija“ udrugom Pokretač. U sklopu predavanja, sudionicima će pravna suradnica za pitanja starijih osoba biti na raspolaganju za pravne savjete koji se tiču ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju.

Projekt je s provedbom započeo u studenom 2017., a cilj je podizanje kvalitete života starijih osoba i njihova veća integriranost u lokalnu zajednicu. Projekt provodi Udruga „MI“ – Split u partnerstvu s Udrugom socijalnih radnika Zadar i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, uz financijsku podršku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Projekt se provodi na području Splitsko-dalmatinske, Zadarske, Dubrovačko-neretvanske, Šibensko-kninske i Ličko-senjske županije.

U pet županija održat će se ukupno deset javnih predavanja za starije osobe prilikom kojih će sudionici imati priliku dobiti pravni savjet od savjetnice za pitanja starijih osoba Udruge „MI“ – Split te poslušati predavanja stručnjaka iz područja prava, socijalne skrbi i zdravstva.

Također, u sklopu projekta bit će izrađena i objavljena online brošura o zaštiti prava starijih osoba, čiji će sadržaj biti temeljen na suradnji sa stručnjacima u skrbi za starije osobe, a sadržavati će također i kontakte relevantnih dionika na području provedbe projekta.

Sva pitanja koja starije osobe imaju, a tiču se kršenja i zaštite njihovih prava, slobodni su uputiti na broj telefona 021/329-133 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Na sve nedoumice i pitanja odgovorit će naši suradnici u najkraćem roku.

Za sve dodatne informacije, dostupni smo na tel 021/329-133 i putem e-mail adrese Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


zaklada

Udruga Pokretač

Sample avatar

Dobro došli u udrugu Pokretač!
udruga za razvoj civilnog društva Pokretač djeluje na području Lićko-senjske županije. Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju. U međuvremenu želimo vam ugodan boravak na našim stranicama.
Facebook - Twitter - Vimeo