Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici čitanja i etnografsko i likovnoj radionici 25. ožujka 2019. u 10: 30 koje organiziramo za žene starije od 55 godina u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost.

Narodne knjižnice općine Plitvička jezera 25. siječnja 2019. godine od 10:30 do 14:30 sati bit će organizirana radionica čitanja za žene starije od 55 godina. Radionica će se sastojati od čitanja poznatog Zagorkinog djela Tajna krvavog mosta i Zagorkinog kviza, te diskusije o statusu žena kroz povijest. Voditeljica radionice je Vesna Barilar.

U isto vrijeme, u Korenici u prostoru udruge Pokretač, održat će se Etnografska i likovna radionica. Etnografsku radionicu vodit će Anastazija Petrović i Anamarija Lenard koje će sudionice upoznati s elementima narodne baštine i tehnikom filcanja. Sudionice će kroz tehnike mokrog i suhog filcanja izraditi modne dodatke – broševe i ukosnice, inspirirane narodnim nošnjama Like. Idejno rješenje za ove predmete izradila je Jadranka Hlupić Dujmušić koja će na likovnoj radionici unutar etnografske upoznati sudionice s načinima na koji se tehnike filcanja transponiraju u elemente likovnog izraza i vlastita kreativna rješenja sudionica radionice. Za sudionice izvan Korenice, bit će organiziran prijevoz autobusom.

Na obje radionice možete se prijaviti putem telefona 099/514 1105, a kontakt osoba je Marijana Nahod.

Predznanje bilo koje vrste nije uvjet za sudjelovanje na radionicama, a uz radionice, bit će organizirano druženje s izvoditeljicama i ručak za sudionice. Na radionice je potrebno ponijeti osobnu iskaznicu i OIB. >Sva obrada osobnih podataka obavlja se isključivo u svrhu izvještavanja i opravdanja projektnih aktivnosti provedbenim tijelima EU fondova u skladu s Općom uredbom o zaštiti osobnih podataka.

Sudjelovanje za korisnice je besplatno!

Projekt #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost provodi Centar za ženske studije u partnerstvu s Etnografskim muzejom iz Zagreba, Lokalnom akcijskom grupom Zagorje Sutla te u suradnji s udrugom Pokretač iz Korenice. Radionica se odvija u okviru projekta #Za BITI+54_Na Zagorkinom tragu: baština i inovativnost koju sufinacira Europski socijalni fond iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali.

Za više informacija o projektu i projektnim aktivnostima pratite našu web stranicu: http://zenstud.hr/projekti/zabitiplus54/, te Facebook stranicu: https://web.facebook.com/zabitiplus54/

eu.png

Ukupna vrijednost projekta je 695.319,93 kn, a projekt sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u ukupnom iznosu od 591.021, 94 kn. Organizacija radionice je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda. Sadržaj priopćenja isključiva je odgovornost Centra za ženske studije.

zaklada

Udruga Pokretač

Sample avatar

Dobro došli u udrugu Pokretač!
udruga za razvoj civilnog društva Pokretač djeluje na području Lićko-senjske županije. Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju. U međuvremenu želimo vam ugodan boravak na našim stranicama.
Facebook - Twitter - Vimeo