Misija i vizija

Naša vizija

Zajednice Plitvička jezera, Udbina i Vrhovine gospodarski razvijene s optimalno iskorištenim ljudskim i prirodnim resursima, osobito u turizmu, eko - proizvodnji i šumarstvu te očuvani tradicionalni zanati i vještine.


212m

Prepoznatljiva Udruga Pokretač na području Ličko – senjske županije usmjerena na poticanje svih članova zajednice i drugih udruga na aktivan doprinos razvoju.

Misija

Poticati socijalni razvoj na području općina Plitvička jezera, Vrhovine i Udbine kroz promicanje povjerenja među članovima zajednice i izgradnju socijalnog kapitala.

Vrijednosti i principi

ljudi – vrijednost čovjeka
svatko može doprinijeti kvalitetno i drugačije
prihvaćanje različitosti
otvorenost za nove ideje
timski rad
preuzimanje odgovornosti i savjesnost u radu
suradnja s drugima
transparentnost
povjerenje i tolerancija

Ciljevi Udruge
-    Edukacija o razvoju poljoprivrede i ruralnom razvoju, seoskom turizmu, očuvanju prirodnih raznolikosti Hrvatske te razvoju i unapređenju kvalitete življenja ruralnih krajeva.
-   Poticanje razvoja lokalnih zajednica i povezivanje različitih sektora u zajednici

057mDjelatnosti udruge:
-    Zagovaranje
-    poticanje, razvoj i pružanje pomoći u provođenju projekata razvoja lokalnih/ruralnih zajednica;
-    organizacija javnih događanja, izdavanja glasila i stručnih publikacija
-    suradnja sa zainteresiranim i nadležnim trgovačkim društvima, organima uprave, znanstvenim i stručnim organizacijama u zemlji i inozemstvu;
-    edukacija građana putem radionica, seminara u cilju širenja znanja i iskustava s područja ruralnog razvoja i rada s lokalnim zajednicama, održive poljoprivrede, seoskog turizma, zaštite prirodnih raznolikosti i unapređenja kvalitete življenja na selu
-    suradnja i razmjena s udrugama i ustanovama u zemlji i inozemstvu

001mUdruga provodi  dva programa
1.      MRRAK -  jačanje kapaciteta nevladinih organizacije na području Ličko-senjske županije, u suradnji s udrugama SMART, Suncokret i LAG-om Vallis Colapis, financiran sredstvima Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva i EU fondova.
2.    RAZVOJ SELA I POLJOPRIVREDE na području Ličko-senjske županije kroz niz projekata financiranih iz raznih izvora (UNHCR, Veleposlanstva, Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva,  Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo vanjskih poslova)


zaklada

Udruga Pokretač

Sample avatar

Dobro došli u udrugu Pokretač!
udruga za razvoj civilnog društva Pokretač djeluje na području Lićko-senjske županije. Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju. U međuvremenu želimo vam ugodan boravak na našim stranicama.
Facebook - Twitter - Vimeo

mrrak

smart

suncokret

lag